Hebt u al een RI&E?

 
 
 

Wettelijk verplicht

De RI&E is voor alle praktijken een wettelijk verplichte analysemethode waarmee u alle arborisico's voor de veiligheid en gezondheid van uw personeel in kaart brengt. Uit onze cijfers blijkt dat in uw Kring Zuid-Holland Zuid 32% van de praktijken een RI&E heeft uitgevoerd. Misschien behoort u tot de praktijken die dit nog ter hand moeten nemen.

Het onderzoek kunt u zelf online uitvoeren met de digitale RI&E van de LHV. De digitale arbocatalogus biedt vervolgens inzicht in mogelijke oplossingen. U kunt echter samen met uw assistente ook de scholing van de LHV academie volgen. Na afloop van deze cursus stapt u met een kant en klaar RI&E de deur uit.

Training

Voor 2014 kunt u een zogenaamde incompany training aanvragen. We moeten dan wel een groep van 10 deelnemers (huisartsen en assistentes) hebben.
U kunt de training hier aanvragen.

Programma

In de workshop stellen deelnemers, samen met deskundigen, een RI&E op voor de eigen praktijk. Ook leren ze om met behulp van de arbocatalogus een plan van aanpak te maken. Praktijkhouders schrijven zich in samen met een assistent. Na afloop van de workshop beschikken ze niet alleen over een kant-en-klare RI&E maar ook over de benodigde kennis op arbogebied.

Leerdoelen

  • Belangrijkste risico's op gebied van arbo in de huisartsenpraktijk leren (her)kennen;
  • Inzicht krijgen in arbobeleid en wat de plek is van een RI&E in de huisartsenpraktijk;
  • Plan van aanpak (leren) maken op grond van gesignaleerde risico's in de eigen huisartsenpraktijk.