'Tornadopoli' voor kinderen met ADHD

 
In het najaar zal het NHG een eerste Standaard ADHD uitbrengen. Hierin wordt beschreven hoe de huisarts kinderen met druk gedrag kan ondersteunen, kan verwijzen en hoe de behandeling kan worden voortgezet wanneer de diagnose ADHD is gesteld. Ook wordt beschreven hoe de huisartsenvoorziening (huisarts en POH J) bij kinderen met 'ongecompliceerde ADHD' de diagnostiek kan verrichten en de begeleiding/behandeling zelf kan uitvoeren.

In Nijmegen is al eerder een speciale 'Tornadopoli' in het leven geroepen, om huisartsen met een kort diagnostisch traject te ondersteunen bij de diagnostiek, waarna het kind (en de ouders) door 
de -extra geschoolde- huisartsen verder wordt begeleid. De artsen zijn met een e-learning module hierin bijgeschoold. (http://www.karakter.com/media/17898/tornadopoli-nijmegen.pdf).
In onze regio zijn de ketenafspraken voor kinderen met ADHD afgerond en binnenkort te vinden op de site van Herlaarhof. Ook zijn er gesprekken geweest met Virenze om een Bossche Tornadopoli 
in het leven te roepen. (Herlaarhof beperkt zich tot kinderen met ernstiger problematiek).

Ook hiervoor willen wij de interesse meten: zou je gebruik maken van een dergelijke poli voor de groep kinderen met druk gedrag/mogelijke ADHD die geen bijkomende problematiek lijkt te hebben?