Virenze trauma team biedt hulp aan slachtoffers van politiek en oorlogsgeweld met psychische trauma’s

Ingezonden stuk
 
 
Virenze is gestart met het Trauma team, een nieuw team dat gespecialiseerd is in het behandelen van psychische klachten die ontstaan zijn na traumatische ervaringen. Het aanbod wordt zowel in de Generalistische Basis-GGZ als in de Specialistische GGZ geleverd op locaties Oss, Rosmalen en Eindhoven.

In de nabije toekomst wordt deze zorg ook aangeboden op locaties Breda en Tilburg. Het aanbod richt zich zowel op de kinderen en adolescenten als op de volwassenen en gezinnen.

De behandelaars van het Virenze trauma team hebben veel ervaring  met diagnostiek en behandeling  van traumagerelateerde klachten, ook met de complexe vormen van trauma gerelateerde klachten in uitzonderlijke omstandigheden. Onder andere Nederlandse en buitenlandse veteranen, geüniformeerden en mensen met een niet-Nederlandse achtergrond die afkomstig zijn uit oorlogsgebieden en daar trauma gerelateerde klachten aan over hebben gehouden, zoals asielzoekers en vluchtelingen. Indien nodig wordt er gewerkt met tolken als blijkt dat de taal nog onvoldoende is om een traumagerichte behandeling in het Nederlands te kunnen volgen.

Het team wordt geleid door de gerenommeerde  experts, dr. Boris Drožđek, psychiater/psychotherapeut en drs. Jan Rodenburg, klinisch psycholoog/psychotherapeut.

Voor meer informatie en aanmeldingen zie: https://www.virenze.nl/vestigingen/rosmalen-oss (kopje gespecialiseerde trauma-zorg). Let op: alle aanmeldingen verlopen via het Virenze kantoor in Rosmalen.