HUMO

 
Het Huisartsen Uden Meierijstad Oss (HUMO) is het aanspreekpunt vóór en namens de huisartsen in de regio Oss, Uden en Veghel.

Om een toekomstbestendige huisartsenzorg in de regio te realiseren hebben de huisartsenpost HOB, de LHV kring, de WDH, zorggroep en vereniging Synchroon en de wagro hebben zich verenigd. Met één mond spreken maakt ons sterker en we zijn via één aanspreekpunt beter bereikbaar voor onze achterban en stakeholders.

De missie van het HUMO:

  • Optimaal faciliteren van de huisarts op het gebied van de dagelijkse praktijkvoering, acute zorg, chronische zorg en scholing.
  • Respecteren en optimalisering van de menselijke maat: dokter, patiënt en spreekkamer staan centraal waar mogelijk, ketenzorg waar nodig.
  • Streven naar een optimaal regionaal georganiseerde gezondheidszorg (HUD).
  • Gemeenschappelijk aanspreekpunt zijn voor regionale stakeholders, ook en vooral als er gesproken wordt over regiobekostiging.
  • Beperken en wegnemen van bureaucratische controledruk waar vertrouwen in de kwaliteit van de huisarts en praktijkmedewerkers op zijn plaats is.

Hoe doen we dat?

Door 8 maal per jaar bij elkaar te komen. 

Deelnemers:

Dan Hoevenaars, zorggroep Synchroon
Max Rubens, zorggroep Synchroon
Barbara van Beek, HOB
Geert-Jan van Holten, HOB
Janneke de Klein, namens de wagro
Esther de Hoon, namens de kring
Joop Bouma, WDH-DAM
Beatrijs Boersema, WDH

Als HUMO willen we graag zichtbaar en toegankelijk zijn. Dat is niet altijd makkelijk, want veel van ons werk gebeurt achter de schermen. Toch hopen we dat u ons weet te vinden als u vragen, opmerkingen of ideeën hebt!

U kunt ons bereiken via c.jacobs@lhv.nl.